Paul Ricard Interjú

Papírforma szerint alakult a ZES őszi GT3 bajnokság 2. futamának dobogója, de messze még a verseny vége. Vajon megtörhető a jég?

Interjúk:

Lányi Tamás

Kiegyensúlyozott, és szép teljesítményt hozol nálunk, de a top 5-be
jutás egyelőre elmaradt.
Hogy látod, hol kell még egy kicsit javítani?

Nagyon erős a mezőny, a top 5 pilóta tempója számomra elég elérhetetlennek tűnik. Sajnos kevés időm van a felkészülésre, így annak is örülök, ha az első 10-ben autózhatok. Az egykörös tempó a gyengeségem, ha itt tudnék fejlődni, jobb helyről indulhatnék. A rajtoknál a biztonságra törekszem, ezért általában itt is bukni szoktam egy-két pozíciót, amit kiegyensúlyozott versenytempóval próbálok visszahozni, de nyilván itt is van még hova fejlődni.

Futambeszámoló:

A legutóbbi futamon a rajtnál sikerült tisztán eljönni, Terhes Csaba megelőzött, a futam első felében kicsit beragadtam mögé, de egy korábbi kiállással sikerült elévágnom. Az első körben a tempós Signes kanyarnál történt incidens miatti kavaradásnál sajnos pont a csapattársammal értünk össze picit, emiatt Szabi ismét pórul járt, amit nagyon sajnálok, jó lenne már neki egy problémamentes futam, mert a tempója megvan az élmezőnyhöz.A kerékcserék után a tempóm hasonló volt Posán Norbiékéhoz, de sajnos ekkorra már 10 mp feletti volt a lemaradásom, amit csak tartani tudtam, közeledni csak akkor sikerült hozzájuk, mikor elkezdetek csatázni és ezzel egymást lassítani, de rövid volt a futam ahhoz, hogy fel is érjek. A verseny második fele így magányosan telt, de nem lazíthattam, mert azért hátulról lőtávolban voltak a mögöttem autózók.Várom Silverstonet, bár 60 perc még mindig rövid ahhoz, hogy a gumik jelentősen elkopjanak, de abban bízom, hogy sikerül a versenytársaknál jobban kezelnem őket, és a futam vége felé némi előnyt szerezhetek ezzel.

Pósán Norbert:

A mezőny nagy része Mercedes-re váltott.
Hogy látod vannak még rejtett tartalékok a Porsche-ban amivel a
következő pályákon meg tudod lepni az élmenőket?

Az őszi bajnokságra szerettem volna más autót választani, de a Porsche vezethetősége sokkal jobban passzol a vezetési stílusomhoz így mellette döntöttem. Az autó képes lenne jobb körökre és remélem, hogy sikerül megtalálni azt a kis pluszt ami hiányzik az élmenők tempójához.

Futambeszámoló:

A futamon sikerült jót rajtolnom és szereztem egy pozíciót így a 4.helyről próbáltam Norbiék tempóját autózni, ugyanakkor magam mögött is figyelnem kellett Füzyt aki a hosszú egyenesben meg tudott előzni szélárnyékból. Boxkiálláskor veszítettem egy kis időt majd Kovács Dávid mögött találtam magam. Megindult a “vezérhangya” és próbáltam nyomás alatt tartani Dávidot. Hibákat kihasználva sokszor próbálkoztam, Dávid jól védekezett majd a sok próbálkozás meghozta az eredményt és sikerült az előzést végrehajtani. Gratulálok Dávidnak jót mentünk! Találkozunk Silverstoneban!

Gebei Bálint

Te új versenyző vagy nálunk, és egyből sikerült a középmezőnyben
végezned!
Sikerült kiautózni magadból legutóbb a maximumot, vagy van esély
bekerülni a top 5-be?

Úgy gondolom az időmérőn sikerült közel a maximumot kihozni magamból, ellenben a futamon a biztonságos illetve stabil versenyzésre próbáltam koncentrálni, amit a versenytempóm bánt egy kicsit. Bízom benne, hogy következő alkalommal már magabiztosabban tudok versenyezni és top 10-es helyezésekért küzdhetek. A top 5 tempója egyelőre nagyon távolinak tűnik, fel kell nőni a feladathoz.

Nagyon köszönjük az interjúkat! Silverstone-ban találkozunk!

Zengő E-sport csapata